Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

Oostvaardersplassen by Ben

© by Ben Film

door het artikel in de Volkskrant over de Oostvaardersplassen dacht ik ineens aan de film van Ben Film die hij vorige maand al op vimeo zette – het is een korte film over de een prachtig stuk Nederlandse natuur – daar gaat die film in de VK ook over – over de

Oostvaardersplassen

van WikiPedia:

De Oostvaardersplassen vormen een jong natuurgebied van zo’n 5600 ha (56 km²) tussen Almere en Lelystad in de Nederlandse provincie Flevoland. De Oostvaardersplassen zijn van internationaal belang als moerasgebied en overwintergebied voor vogels. Het gebied is ruwweg in twee gedeelten te onderscheiden: een nat (ca. 3600 ha) en een droog (ca. 2000 ha) gedeelte. Het droge gedeelte is een geschikt habitat voor grote grazers.

lees de hele beschrijving op WikiPedia

Screenshots

de screenshots zijn gemaakt van de kortfilm Oostvaardersplassen van Ben die hieronder staat

Ben Film

 • Oostvaardersplassen
  Oostvaardesrplassen 01
 • Oostvaardersplassen
  Oostvaardesrplassen 02
 • Oostvaardersplassen
  Oostvaardesrplassen 03
 • Oostvaardersplassen
  Oostvaardesrplassen 04
 • Oostvaardersplassen
  Oostvaardesrplassen 05
 • Oostvaardersplassen
  Oostvaardesrplassen 06
 • Oostvaardesrplassen 07

over de Volkskrant

Oostvaardersplassen
Oostvaardersplassen foto Ruben Smit

bij de Volkskrant doen ze verschrikkelijk moeilijk over internet – je merkt aan alles dat ze daar nog niets van moeten hebben – papier is heilig voor de VK, want voor een adres van een website of een verwijzing hoef je zelfs niet bij de elektronische krant (die gewoon een PDF is van de papieren versie, wat nu elektronisch?) niet aan te komen – het artikel Klein land, grote natuur van Caspar Jansen met de bovenstaande foto van Ruben Smit blink uit in het ontbreken van verwijzingen naar websites bijvoorbeeld de site van De Nieuwe Wildernis waarop natuurlijk een YT filmpje staat over de film.

de fotograaf, Ruben Smit, komt er ook maar bekaaid af met zijn naamsvermelding, terwijl hij toch mooie website heeft met prachtig werk.

oh nee – ik kan niet verwijzen naar het artikel in de VK, want het staat niet op internet!

Oostvaardersplassen van Ben Film

de korte film van Ben met muziek van Garry B, daarover zegt Ben:

The Oostvaardersplassen is a nature reserve in the Netherlands, which is managed by the State Forestry Service. Covering about 56 square kilometres , it is noted as an example of rewilding. It is in a polder which was created in 1968, but in spite of the environment having little time to develop, by 1989 it had international importance as a Ramsar wetland.[1]
The time-lapse drawings were made with the app. explain everything on an iPad. The slow motions were made with a GoPro 3 (720 p 100 fps). Other shots were made with the panasonic HDC-SD10 camera.
If you want to see more videos of the Netherlands go to ‘Nederland in Beeld
Garry B. made the music: Into Shore Blind Drift.

Geschreven door ferrie = differentieel

ferrie = differentieel is autodidact: artificial intelligence computer musician, composer, arranger, sound designer en Co-Host op DailyM.net - muziekproducties op Audio Log

3321 posts