Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

Tokyo 360 graden panorama met ongelofelijk detail

© by Jeffrey Martin

Een 600.000 pixels brede foto heeft fotograaf en oprichter van 360cities Jeffrey Martin gemaakt om de Tokyo 360 graden panorama te laten zien.
Tokyo 360 graden panorama

Tokyo 360 graden panorama

Meer dan 8000 foto’s werden er met een Canon EOS 7D gemaakt vanaf de Tokyo Tower om de 360 graden panorama te realiseren. Met een zicht tot ongeveer 25 km maar een enorm detail zijn de weken werk van Martin meer dan de moeite waard op goed te bekijken.
Jeffrey Martin schrijft over zijn Tokyo 360 graden panorama:

This is a 150-gigapixel image shot from the top of the Tokyo Tower. It was shot in September 2012 with the kind assistance from the management of the Tokyo Tower. The trip to Tokyo was sponsored by Fujitsu Technology Solutions, and this panorama was rendered and edited on a Fujitsu Celsius R920 workstation.

foto's Jeffrey Martin

  • Tokyo 360 graden panorama
    Tokyo-Tower-Gigapixel-Panorama-by-Jeffrey-Martin-yatzer-3
  • Tokyo-Tower-Gigapixel-Panorama-by-Jeffrey-Martin-yatzer-4
  • Tokyo-Tower-Gigapixel-Panorama-by-Jeffrey-Martin-yatzer-6

This image was shot with a Canon 7D digital SLR camera, with a 400mm telephoto lens. The camera was mounted on a special “gigapixel robot” called the Clauss Rodeon. This programmable robot allowed the camera to move and shoot very quickly, so that it was possible to shoot more than one photo every second.

The image was shot from three different locations around the top of the tower. Each section was stitched together into a panorama, and then these sections were joined together to make a single, full 360° image.

Tokyo 360 graden panorama video

Link

Kijk voor meer op 360gigapixels.com

Geschreven door JeeeM

Maakt TV commercial en bedrijfsvideo's. Is naast DailyM.net actief voor Dutchcowboys, MobileCowboys en Stylecowboys. Werkt onder andere met Apple, Adobe, Autodesk, Canon en Samsung. Heeft grote interesse in techniek, audio, video, internet en social media.

- Maker van de Open Web Awards - Flickr Photo of the Year 2009
- Nederlandse winnaar Samsung Imagelogger 2013

1342 posts