Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

Muziek in de Maand Juli – muzikale oogst op Audio Log

© by ferrie = differentieel

Muziek in de Maand Juli had eigenlijk eind vorige maand al gelogged moeten worden, want in Juni was de oogst groter – 3 stukken afgelopen maand – 4 stukken de maand ervoor – maar nu dus

Muziek in de Maand Juli

als een soort samenvatting van een maand muziek maken ga je aan het einde van die maand een soort samenvatting aantreffen van de muzikale oogst – de afgelopen maand heeft voor mij wel een belangrijke gebeurtenis in petto gehad – de overstap van Logic Pro naar Cubase 7 – dat alles net voordat Apple LPX uitbracht – jammer voor Apple maar dat gaat het echt niet worden – de aanleiding voor die overstap is redelijk eenvoudig – het onderscheid tussen instrumenten, de separatie dus, is een probleem in Logic Pro – dat kwam heel duidelijk aan het licht toen ik een stuk bewerkte met blazers en strijkers – een soort geluidssoep was het resultaat – reden genoeg om eens met Tim Nieuwenhuis te gaan praten

Skindrops

Skindrops is een project van artificial happiness waarvoor ik virtuele instrumenten heb geleverd – wat je je daarbij moet voorstellen? Lennart stuurt me een MIDI file met instructies welke instrumenten hij wil hebben in welke klank – die maak ik voor hem als audio stream, WAV of AIFF audio file – daarmee gaan zij aan de slag om de Mastering te maken

Glass meets Bach in 2 rooms

is een bewerking van een compositie van Allan J. Cronin die ik als MIDI file tegenkwam op internet – echter, de MIDI file was verloren gegaan door een ongelukje met ene harde schijf – na heen en weer mailen met Allan stuurde hij me de bladmuziek die ik zelf om zette naar MIDI – de sequencing
het was een klus deze ‘Glass meets Bach in 2 rooms‘ – voor mij een lastig stuk, maar het is toch wel goed gekomen – ik kreeg de zegen van Allan

A New Ground

Muziek in de Maand JuliA New Ground maakte ik als soundtrack voor de korte film A Perfect Day van Ben
het meest recente stuk is van de hand van de meester – Henry Purcell – baroque pur sang – heerlijk muziek om te bewerken – geeft je als arrangeur veel vrijheid in de keuzes die je wilt maken – dat is wel andere koek bij Johan Sebastiaan Bach – die timmerde zijn composities van A tot Z helemaal dicht – Bach laat weinig ruimte voor interpretatie – volgens mij moet hij een baasje geweest zijn – een control freak
het zal je wel duidelijk zijn dat ik daar niet zo’n fan van ben – ik heb liever wat ruimte

Audio Log

alleen Skindrops staat op een andere plek – de twee laatste kun je beluisteren op Audio Log – je bent ook welkom daar om je indrukken achter te laten – die zijn altijd welkom ook als het niet jouw stijl van muziek is
totale overzicht vindt je op de CV pagina van Audio Log

Geschreven door ferrie = differentieel

ferrie = differentieel is autodidact: artificial intelligence computer musician, composer, arranger, sound designer en Co-Host op DailyM.net - muziekproducties op Audio Log

3323 posts