Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

Samsung 10mm F3.5 Fisheye Lens

De Samsung 10mm F3.5 Fisheye Lens is de laatste telg aan de NX-lenzen familie de lens heeft een hoek van 180 graden en een equivalent van 15.4mm bij een 35mm sensor. De lens komt ergens 2e helft 2013 op de markt.

Samsung 10mm F3.5 Fisheye Lens

Samsung 10mm F3.5 Fisheye Lens

Ik ben een groot liefhebber van fisheye foto’s omdat ze het beeld specialer maken door de rondingen in de hoeken. Voor mijn Canon EOS 5D Mark II heb ik anderhalf jaar geleden een Sigma 15mm F/2.8 EX DG Fish-Eye aangeschaft. Tijdens ons lang weekende aan New York (1 en 2) kwam de fisheye lens goed tot zijn recht. Sinds een week ben ik in het bezit van een Samsung NX300 voor de Champion of Speed challenge die binnenkort van start gaat. Tijdens dat evenement is er, helaas, geen woord gerept over de 10mm F3.5 Fisheye Lens anders had ik deze gebruikt.
Samsung 10mm F3.5 Fisheye Lens
Maar vanmorgen zag ik opeens in mijn Twitter tijdlijn een bericht van Samsung Camera voorbij komen over de 10mm F3.5 Fisheye lens. Ik was zo slim om deze meteen op te slaan want even later was de tweet weg maar er bleek toch nog een link naar de site van Samsung te bestaan. Ik heb tot op heden nog geen Nederlandse informatie kunnen vinden over de lens wat wel duidelijk is, is dat de lens in de tweede helft van 2013 op de markt zal verschijnen, de prijs en exacte datum zijn nog niet bekend.

Samsung 10mm F3.5 Fisheye lens foto’s

Samsung 10mm F3.5 Fisheye lens persbericht

Photography enthusiasts and advanced hobbyists can now shoot wider than ever before with the launch of the new Samsung 10mm F3.5 Fisheye Lens. The smallest AF fisheye lens on the market, this super wide angle lens is half the size and weight of its competitors, offering passionate photographers a convenient way of expanding their creative horizons without having to carry weighty accessories.
The new lens represents Samsung’s innovation in 180-degree lens technology, and is compatible with the award winning NX system, including the new NX300. Its expanded field of view makes the new 10mm fisheye lens the perfect companion for landscape photographers – allowing users to compose stunning images of sprawling cities, picturesque scenery and beautiful skies that stretch further than the eye can see. The lens’ ultra-wide fisheye perspective also lets users create unique portrait images, producing interesting effects and striking portraiture, allowing shooters to have more fun with their photography.
Specs Samsung 10mm F3.5 Fisheye Lens
For the ultimate photographic experience, the lens comes with a number of iScene options, including Beauty Shot, Portrait, Night, Backlight, Children and Sports, making it adaptable for the needs of every photographer. The 10mm F3.5 Fisheye is also fitted with a Circular Aperture Diaphragm to bring the subject of your images front and center.

Kijk voor meer op samsungcamera.com

Geschreven door JeeeM

Maakt TV commercial en bedrijfsvideo's. Is naast DailyM.net actief voor Dutchcowboys, MobileCowboys en Stylecowboys. Werkt onder andere met Apple, Adobe, Autodesk, Canon en Samsung. Heeft grote interesse in techniek, audio, video, internet en social media.

- Maker van de Open Web Awards - Flickr Photo of the Year 2009
- Nederlandse winnaar Samsung Imagelogger 2013

1342 posts