Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

Reuters gaat robotcamera’s inzetten tijdens Olympisch Spelen

Reuters gaat robotcamera inzetten tijdens de komende Olympisch Spelen in Londen. Robotcamera? Ja robotcamera, op afstand bestuurbare fotocamera’s die vanaf standpunten foto’s kunnen maken die tot nu toe onmogelijk waren.

Robotcam voor Reuters

Robotcamera’s tijdens Olympisch Spelen

Is het mogelijk om 11 fotografen in een dozen te stoppen en deze op de meest onmogelijke plaatsen foto’s te maken tijdens groten evenementen? Dat was de vraag die persbureau Reuters zichzelf afvroeg. Normaal gesproken onmogelijk maar tijdens de Olympische Spelen is er meer mogelijk? Reuters liet hun fotograaf Pawel Kopczynski werken aan oplossingen om fotocamera’s op afstand te bedienen maar dan wel vanaf plaatsen waar je het niet zou verwachten. Het is al langer mogelijk om dmv radiografische kastjes als Pocket Wizards op afstand een andere camera te laten afdrukken, maar om een camera ook van hoek en zoomafstand op te veranderen op afstand is nog geen gemeengoed. Daarom ging Pawel Kopczynski samen met Colin Dowson in Excel Arena in Londen aan de slag om de laatste hand te leggen aan het robot systeem.

Robotcamera's

Over de robotcamera’s?

Reuters schrijf op hen blog over de robotcamera’s

The robotic camera can be released by a photographer over wireless transmitters or externally triggered by a cable. All images are directly transferred into our Paneikon remote editing system and from there can be transmitted on the wire. Moreover, the movement of the camera can be controlled along each axis and the camera operator can control the zoom lens remotely with a joystick. A lot of athletes will look into these robotic cameras but they will never see the photographer behind the lens. They will only see the image when it has been sent around the world.

Het resultaat zullen we snel zien want de Olympisch Spelen in Londen beginnen op 27 Juli.

Geschreven door JeeeM

Maakt TV commercial en bedrijfsvideo's. Is naast DailyM.net actief voor Dutchcowboys, MobileCowboys en Stylecowboys. Werkt onder andere met Apple, Adobe, Autodesk, Canon en Samsung. Heeft grote interesse in techniek, audio, video, internet en social media.

- Maker van de Open Web Awards - Flickr Photo of the Year 2009
- Nederlandse winnaar Samsung Imagelogger 2013

1342 posts