Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

Zomerava voor @muur

Zomerava voor @muur

Een zomerava voor Muur ontstond een week of wat geleden toen er de vraag kwam om een nieuwe profielfoto, en na wat heen en weer gecommuniceerd te hebben, was gistermiddag in Leiden de fotoshoot.

Zomerava

Muriel en ik volgen elkaar al een tijdje via verschillende sociale kanalen, beide zijn we freelance fotograaf die geld proberen te verdien met iets wat we goed kunnen, namelijk foto’s maken die kloppen met een sfeer van een gebeurtenis Muriel maakt o.a. fotoreportage van uitvaart ceremonies en ik doe van alles wat. Nadat we een uurtje gepraat hadden of fotografie en andere zaken werd het tijd om de camera en lenzen uit de tas te halen, en nadat we de Burcht van Leiden “beklommen” hadden kwam het zonnetje door.
Normaal gesproken is tegen de zon in fotograferen lichttechnisch niet erg handig, tenzij je een flitser gebruikt om deze te gebruiken als fill licht. In dit geval kwam er een mooie licht achter het model langs waardoor er gelijk een zomerse sfeer ontstond. De hoger gelegen Burcht zorgde voor een achtergrond mix van groene bladeren met daarheen af en toe een plukje blauw.

Het voordeel van een fotograaf voor de lens is dat je niet heel erg hoeft te sturen, wat bij onervaren mensen voor de camera veel meer nodig is. De fotoshoot duurde zo’n anderhalf uur waarna het uitzoeken van de 200+ foto’s kon beginnen en dat werd opeens een stuk lastiger. Ik wist inmiddels wat er wel en niet mooi gevonden werd door Muriel en dan ga je opeens naar andere dingen kijken. Een greep uit de selectie van foto’s, welke uiteindelijk de zomerava voor @muur is geworden zie op haar twitter account.

[nggallery id=30]

Geschreven door JeeeM

Maakt TV commercial en bedrijfsvideo's. Is naast DailyM.net actief voor Dutchcowboys, MobileCowboys en Stylecowboys. Werkt onder andere met Apple, Adobe, Autodesk, Canon en Samsung. Heeft grote interesse in techniek, audio, video, internet en social media.

- Maker van de Open Web Awards - Flickr Photo of the Year 2009
- Nederlandse winnaar Samsung Imagelogger 2013

1342 posts