Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

Visual effects. Een kijkje achter de schermen

Visual effects worden vandaag de dag heel vaak toegepast in commercials en speelfilms, soms zijn zichtbaar maar heel vaak niet en dan zijn er echte pro’s aan het werk geweest.

Visual effects een kijkje achter de schermen

The Marmalade Creative Effects uit Hamburg zijn gespecialiseerd in visual effects, niet alleen CGI maar ook echte producten. Met een eigen workshop, motioncontrol camera arm, highspeed camera’s en allerlei mechanismes om onmogelijke shots toch mogelijk te maken.
De bovenstaande video laat goed zien wat het bedrijf kan en is voor mensen die van beeld houden van speciale shots een geweldig kijkje achter de schermen.

Visual effects

The Marmalade heeft naast allerlei geprepareerde producten zoals chocola, blaadje, en ijs (dat niet smelt) ook Spike hun eigen ontwikkelde motioncontrol camera arm wat de meest waanzinnige shots keer na keer kan maken omdat de camera arm een robot is.
Deze motioncontrol camera arm kan bijvoorbeeld hele snelle of voor een cameraman onmogelijk beweging maken. Zo is in de video te zien dat Spike een hele snelle beweging maakt terwijl een fles rode wijn van een tafel valt. Door het shot met een highspeed camera op te nemen kan een schitterend dramatisch effect worden gemaakt.
Kijk voor meer visual effects shots gemaakt door het team van The Marmalade op hun site.

Geschreven door JeeeM

Maakt TV commercial en bedrijfsvideo's. Is naast DailyM.net actief voor Dutchcowboys, MobileCowboys en Stylecowboys. Werkt onder andere met Apple, Adobe, Autodesk, Canon en Samsung. Heeft grote interesse in techniek, audio, video, internet en social media.

- Maker van de Open Web Awards - Flickr Photo of the Year 2009
- Nederlandse winnaar Samsung Imagelogger 2013

1342 posts