Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

Mijn palet van Kampen (My palette of Kampen) by Ben on vimeo

over de korte film Mijn palet van Kampen video zegt Ben:

The video is made for a competition of the city of Kampen (The Netherlands). Ferrie made the soundtrack and Ben made the video and montage. I used the idea of an earlier video of mine ‘Aquarel’. I used paintings I made from Kampen and made video on the same spots. I used the paintings as an overlay. Hope you enjoy the images of my beautiful city Kampen. You see under other the windmill ‘d’olde Zwarver’ and the church ‘de Bovenkerk’.

The next information is in dutch:

een film van Ben met muziek van ferrie = differentieel
De korte film Kampen is een persoonlijk visie van Ben op de plaats waar hij al enige jaren woont. Een mix van verschillende technieken waaronder de aquarellen die, net als het camerawerk van de hand van Ben zijn.
Met deze film brengt hij een ode aan de stad waar hij met zoveel plezier woont.

de film

Ben gebruikte voor zijn film bestaande en nieuwe opnamen die hij bewerkte in de timelapse techniek. in de lagen die hij gebruikte om de speciale effecten te bereiken maakte hij vele maskers die delen van de film afschermt. Het bijzondere is dat Ben drie videotechnieken hanteert; aquarel, timelapse en splitscreen. Voor deze film zijn nieuw opnamen gemaakt.

de soundtrack

De muziek voor deze film is door ferrie gemaakt op basis van een eerdere bewerking van Metamorphosis 4 een variatie op de compositie van Philip Glass in een MIDI sequence door Bertrand Robion. Het stuk is opnieuw bewerkt voor deze film in tempo, sequentie en lengte. Het oorspronkelijk stuk is 5:49 minuten.

de samenwerking

Het is januari van het jaar 2011 dat Ben en ferrie elkaar tegen komen op vimeo, een website gespecialiseerd in het weergeven van hoge kwaliteit video. Het gesprek begon bij de film van Ben ‘Morning has broken’ maar de eerste echte samenwerking begon pas bij de film ‘Winter ’62-’63’ waar ferrie de muziek voor maakte. Die samenwerking vereiste enkele maanden van uitwisseling van ideeën. Bedenk dat Ben en ferrie elkaar niet kenden.
De samenwerking leverde inmiddels vier mooie en gewaardeerd films op die op vimeo te bekijken zijn.
2012 Creative Commons BY-NC-SA 3.0 NL

“Mijn palet” is nu ook ingezonden voor het Hanze Filmfestival

Geschreven door ferrie = differentieel

ferrie = differentieel is autodidact: artificial intelligence computer musician, composer, arranger, sound designer en Co-Host op DailyM.net - muziekproducties op Audio Log

3324 posts