Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

Hoe maak je een video preview van de Samsung Galaxy S III

De Samsung Galaxy S III werd afgelopen vrijdag voor de Nederlandse pers gepresenteerd, van die presentatie maakte ik voor @MobileCowboys een verslag. In dit artikel een kijkje in de keuken van hoe de video preview van de Galaxy S III tot stand kwam.

Samsung Galaxy S III preview

Een dag of wat geleden kreeg Mobilecowboys publisher Ron een uitnodiging voor de lancering van de Samsung Galaxy S III, traditiegetrouw doet Samsung Nederland dat in Loosdrecht, ze hebben bij Lake Side Beach een aantal sloepen liggen waarmee ze met gasten kunnen varen. In dit geval werd de Nederlandse pers uitgenodigd op bij Lake Side Beach op de boot te stappen en dan naar Golden Tulip Loosdrecht te varen waar de Galaxy S III gepresenteerd en uitgedeeld zou worden. En nee ik heb geen toestel gekregen….
Efin, voor de preview video van de Samsung Galaxy S III wilde we wat leuks doen, dus bedachten we dat het we grappig zou zijn als Cowboy Ron op een surfplank midden op de Loosdrechtse Plassen zijn preview van de telefoon zou doen.
Na wat heen en weer gemail met Samsung bleek een surfplank niet te kunnen maar we konden wel twee sloepen meenemen.
Omdat de presentatie zelf niet gefilmd mocht worden hadden we gevraagd of ik het toestel alvast mocht hebben zodat ik in de tijd van de presentatie alvast wat beelden kon schieten van en met het nieuwe toestel. Helaas bleek dat een vraag te zijn waaraan de PR-dames van Samsung geen gehoor konden of wilde geven, dus zat ik een uur te wachten. Nadat de Galaxy S III toestellen uitgedeeld waren kon de weg terug weer ingezet worden. Met z’n alle weer de sloepen in en terug naar Lake Side Beach.
Met enorme tegenwind, en dus flinke golven, kwamen we iet wat vochtig weer terug bij het ‘beach house’ waarna de echte opnames konden beginnen.

Preview Samsung Galaxy S III

Filmen van een Samsung Galaxy S III preview

Omdat de wind dus iets steviger was besloten we wat dichter bij de haven te filmen en omdat filmen en sturen tegelijk een mission impossible is, vroegen we Connexie redacteur en ervaren schipper Sjoerd van der Helm de ‘film boot’ te besturen en zo geschiede. Na een dikke drie kwartier stond alles erop, wat overigens nog best lastig was want de afstand tussen de twee boten was voor de zendermicrofoon geen probleem alleen kon ik Ron lastig aanwijzingen geven omdat hij mij nauwelijks kon verstaan. Nadat de Sony NEX FS100 camera in de filmboot was geplaatst en de Canon Legria M52 in de boot van Cowboy Ron konden de opnames beginnen.

Samsung Galaxy S III preview video

En zo ziet dan het eindresultaat van een middagje filmen en een avond monteren eruit.

Lees meer over de Samsung Galaxy S III op Mobilecowboys.nl

Geschreven door JeeeM

Maakt TV commercial en bedrijfsvideo's. Is naast DailyM.net actief voor Dutchcowboys, MobileCowboys en Stylecowboys. Werkt onder andere met Apple, Adobe, Autodesk, Canon en Samsung. Heeft grote interesse in techniek, audio, video, internet en social media.

- Maker van de Open Web Awards - Flickr Photo of the Year 2009
- Nederlandse winnaar Samsung Imagelogger 2013

1342 posts