360 graden action cam op CES 2013

Hoewel CES 2013 officeel nog moet beginnen komen langzaam maar zeker de eerste persberichten ben, zo ook deze van de 360 graden action cam.

360 graden action cam

Het Franse bedrijf Geonaute is net als Sony en GoPro in de action cam wereld gestapt. Kleine handzame videocamera’s die tegen een stootje kunnen en geschikt zijn voor onder water. Toch is deze action cam van Geonaute anders dan de gebruikelijke action cams, deze is namelijk geschikt om 360 graden opnamen te maken.
3 wijdhoek lenzen met ieder een 8 megapixel sensor zorgen ervoor dat deze action cam 360 graden horizontaal en 150 graden verticaal kan worden opgenomen. De 360 graden action cam weegt inclusief batterij 200 gram. Om het beeld interactief te kunnen delen heeft het bedrijf het Life in 360° platform gebouwd, via WeSphere.com kan men 360 graden beelden delen.

360 graden action camera

Kenmerken 360 graden action cam

• Video mode: 360° spherical
• Photo mode: 360° spherical (single shot, burst, time laps)
• FOV: 360° Horizontal and 150° vertical
• Optics: 3 x wide angle lens
• Imaging sensor: 3 x 8MP CMOS sensors
• Weight: less than 200g (incl. battery)
• Autonomy: 2+ hours (Li-Ion rechargeable)
• Storage: microSD (MP4 file format)
• Interface: micro USB
• Resistance: waterproof rated to IPX7
• Waterproof housing: 100m
• Remote: ANT+ wireless connectivity (2.4Ghz)

Verkrijgbaarheid 360 graden action cam

Helaas is op dit moment nog niet bekend wat de 360 graden action cam gaat kosten en of en wanneer deze ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn, maar wellicht komt daar tijdens de CES 2013 meer duidelijkheid over?
Persbericht 360 graden action cam

Categorieën: Camera's,CES

Tags: ,,,

Translate »