Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

The Cemetery – soundtrack voor de korte film Once Upon A Time

ofwel - hoe werkt dat nu eigenlijk, zo'n internatinaal samenwerkingsverband

© by Cristina - ferrie

The Cemetery is een soundtrack voor de korte film van Cristina OrtizOnce Upon a Time – een internationaal samenwerkingsverband met Luis Rojas, Argentinië – Cristina Ortiz, Spanje en ferrie uit Nederland – de inhoudelijk informatie en de soundtrack vindt je op Audio Log – in dit blogje gaat over het samenwerkingsverband van:

The Cemetery – soundtrack

waar begint zo’n verhaal van ‘samen een mooi project maken’? dat is heel verschillend maar voor dit project is het wel aardig om te vertellen hoe dat tot stand is gekomen.

Cristina Ortiz

is fotografe, woont in Spanje en heeft een heel oeuvre opgebouwd van foto’s van begraafplaatsen – een groot deel daarvan staan op haar website en op Behance – nu is dat laatste platform het eerste moment van contact geworden – Cristina vroeg me of ik muziek wilde maken voor een serie foto’s – dat werd uiteindelijk een selectie waarvan hier een paar screenshots uit de film.

The Cemetery – soundtrack voor de korte film Once Upon A Time

  • ONCE UPON A TIME 01
  • ONCE UPON A TIME 02
  • ONCE UPON A TIME 03
  • ONCE UPON A TIME 04
  • ONCE UPON A TIME 05
  • ONCE UPON A TIME 06
  • ONCE UPON A TIME 07
  • ONCE UPON A TIME 08
  • ONCE UPON A TIME 09

Cristina maakte ook meteen haar eerste korte film – een film die op een subtiele manier haar foto’s en de muziek samenvoegen.

Luis Rojas

nadat ik de foto’s had bekeken werd het me meteen duidelijk dat hier een compositie van Luis bij moest komen – dus stuurde ik hem een bericht met het volgende gedicht:

The Cemetery

a stead of reflection
lieu of stillness
courtyard of calmness

silence is the final destination
on a day full of clearness and hue
plunged in thoughts of a far away soil

sometimes you’ll find a likeness
of that person you never knew
in check patterns of gray
enquiring why are you here?

characters of fallen names
long forgotten

waarop hij me de muziek stuurde van El sonido de las voces – track 1 uit 2015 – de originele uitvoering klinkt alsvolgt:

ferrie = differentieel

daar maakt ik een bewerking op voor een klein ensemble met een synthesizer – en het stuk kreeg ook een nieuwe naam The Cemetery – om mijn uitvoering te beluisteren vraag ik je even over te stappen naar Audio Log want daar vindt je alle info over de gebruikte instrumenten en de ruimten waarin de instrumenten spelen.

Links

Cristina Ortiz website en haar Behance pagina
Luis Rojas op SoundCloud en zijn YouTube video kanaal
Audio Log waar de film en de soundtrack zijn te vinden

Geschreven door ferrie = differentieel

ferrie = differentieel is autodidact: artificial intelligence computer musician, composer, arranger, sound designer en Co-Host op DailyM.net - muziekproducties op Audio Log

3324 posts