Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

Social Media en de vrije keuze – privacy or not?

in de afgelopen dagen heb ik keuze gemaakt om wat selectiever om te gaan met Social Media – om er ook echt een start mee te maken heb ik aangekondigd dat ik mijn Facebook account ga sluiten – dat deed ik met een bericht dat jij misschien ook wel hebt ontvangen

Social Media – privacy or not?

per 1 januari 2015 past Facebook voor de zoveelste keer de gebruikersvoorwaarden aan – met het, in hun ogen gerechtvaardigde, doel om de gebruikerservaring te verbeteren – waarmee die gebruiker, dat zijn wij, jij en ik, slechts twee keuzes hebben.

    Keuze 1 is: je gaat akkoord met het doorzoeken van je computer, smartphone of tablet naar alles wat je doet en waar je geweest bent – ook in apps die niet van Facebook zijn – GPS gegevens – toegang tot microfoon en camera.
    Keuze 2 is: niet akkoord gaan, maar dan mag je er niet meer in.

het is dus slikken of stikken.

de Vrije Keuze?

voor mij is de vrije keuze van een individu erg belangrijk – keuzes maken ook – de ruimte laten aan een ieder om te kiezen voor een andere optie – in het geval van de gebruiksvoorwaarden is er geen sprake van een keuze – je levert je privéleven uit of je mag er niet meer in – klaar!

het bericht

eerst even de tekst van dat bericht:

al een tijd loop ik er tegenaan te hikken, maar die knop is nu toch echt door – mijn Facebook account sluit ik in de komende dagen, weken – op 1 januari geen fb meer voor mij

het ongelimiteerde commerciële gegraai in mijn privéleven is voor mij de druppel die de emmer doet overlopen – voor mij is dat net even een stapje te ver.

je kunt me vinden op de website dailym.net die Jöran en ik sinds 2003 in de lucht houden, op de dochter audio Log op audio.dailym.net – op twee plekken verzamel ik foto’s en leuke onderwerpen zonder commentaar de ene plek heet flipboard op flipboard.com/profile/differentieel en de ander op differentieel.tumblr.com

via audio-, videochat en mail kun je me gewoon bereiken

Reacties

op mijn bericht kwamen nogal wat reacties – veel meer dan ik aanvankelijk had gedacht – uit die reacties haal wat quotes – zonder namen uiteraard

je zet me wel aan het denken.

You’re not the only one who thinks that way. In fact, last August my partner and I did the same, and closed both of our Facebook accounts.

Juist. Een terechte keuze. Eentje die ik overigens al meer dan een jaar (of 2?) geleden heb gemaakt. Ik mis het niet.

Wat vind ik dat rot voor je! Als dat mij zou gebeuren, zou ik er ook direct klaar mee zijn.

ik snap het. Vind FB nog te leuk om het te laten schieten.

Heel goed
Ik blijf er nog even op, omdat het mijn inkomen grotendeels bepaald.

Dat is sterk van je.

Het was leuk voor zolang het duurde.

Facebook is idd een groot mysterie, wel of niet er mee doorgaan.

I share your opinions, but remain connected for family news.

ik ben inmiddels ook al aan het kijken wat ik met Fb aanmoet.

Begrijpelijk, maar ja, je kan het ook gewoon negeren toch?

I understand, Ferrie. I’ve been away from FB for a year or more. Life
is fine without it

Ik denk dat het met FB qua privacy niet zo’n vaart zal lopen

Dappere en terechte move.

oh… jammer….dat wel

en dit is nog maar een selectie – conclusie mag de lezer zelf trekken – wel is duidelijk dat er zeer verschillend wordt gedacht over Social Media en privacy

Alternatief

natuurlijk is er een alternatief – het hangt af van de eisen die je stelt – voor de één is dat rumoer en sensatie, voor de ander is dat precies het tegenovergestelde – maar voor een ieder is er wel een social netwerk dat niet de pretentie heeft om alles van je te moeten weten.
mijn keuze is gevallen op JoinDiaSpora

Links

Je kunt me vinden op DiaSpora
DailyM.net en Audio Log blijven gewoon in de lucht
G+ ligt in de ‘moderatie’ – idd ook discutabel
Vimeo doet voorlopig nog mee en de andere site’s zoals flickr en 500px

Geschreven door ferrie = differentieel

ferrie = differentieel is autodidact: artificial intelligence computer musician, composer, arranger, sound designer en Co-Host op DailyM.net - muziekproducties op Audio Log

3323 posts