Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

RED 3-Axis lens control state-of-the-art camera gear

De RED 3-Axis lens control is een draadloos bedieningssysteem is de laatste toevoeging aan het indrukwekkende productgamma van de fabrikant.
RED 3-Axis lens control

RED 3-Axis lens control

De RED 3-Axis lens control is een out-of-the-box systeem waarbij diafragma, zoom en focus draadloos bedient kunnen worden, zo hoeft de focuspuller niet vlak bij de camera te blijven om het shot toch scherp te houden.
De 3-Axis lens control is niet voor de gemiddelde filmer het is met zijn $14.500 dollar wel erg aan de prijs, maar dan heb je wel wat. RED is zeker niet de enige fabrikant die een draadloos lens control systeem heeft, fabrikanten als Preston Cinema heeft de 3 channel FIZ en Red Rock Micro heeft de wat toegankelijkere microRemote Wireless. Wat de RED 3-Axis lens control anders maakt dan de andere systemen is dat met behulp van een SD kaartje de metadata van focus, zoom en diafragma kunnen worden opgeslagen en uitgelezen kunnen worden met de R3D bestanden. Ideaal voor postproductie, de metadata kan namelijk getransporteerd worden naar een 3D camera in een pakket als Maya waardoor de integratie van 3D en live action beelden in ieder geval dezelfde diafragma, zoom en focus heeft.
De RED 3-Axis lens control bestaat uit de RED T.H.C. (Tactical Hand Controller) de RED W.M.D. (Wireless Motor Driver) en RED Lens Control Motors. Draadloos kan het systeem 60 meter van de camera af nog gebruikt worden. Mocht je verder willen (tot 480 meter) dan ben je aangewezen op een kabel.

RED 3-Axis lens control foto’s

RED 3-Axis lens control

  • RED 3-Axis lens control-3
  • RED 3-Axis lens control-2
  • RED 3-Axis lens control
    RED 3-Axis lens control-4

RED 3-Axis lens control demo

Heb interesse in filmapparatuur, heb je bovenstaande gelezen en denk ja “tja, het zal allemaal wel?” dan raad ik je toch aan om onderstaande demo video even te bekijken. Daarin toont RED de RED 3-Axis lens control die vanaf Februari 2014 verkrijgbaar zal zijn.
video is embed gebanned – mag niet op andere website worden getoond – hoe bedenk je het?

Geschreven door JeeeM

Maakt TV commercial en bedrijfsvideo's. Is naast DailyM.net actief voor Dutchcowboys, MobileCowboys en Stylecowboys. Werkt onder andere met Apple, Adobe, Autodesk, Canon en Samsung. Heeft grote interesse in techniek, audio, video, internet en social media.

- Maker van de Open Web Awards - Flickr Photo of the Year 2009
- Nederlandse winnaar Samsung Imagelogger 2013

1342 posts

2 Reacties

Jouw reactie is Welkom