Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

Robot videostatief SmartTripod zorgt voor meer beweging

Robot videostatief SmartTripod volgt je bewegingen zonder dat er extra handen nodig zijn.
Met de komst van Youtube zijn er de verschillende ‘how-to’ video’s bijna niet meer bij te houden, op nagenoeg elk gebied zijn er wel video’s waarin mensen laten zien wat hun ervaring is. Meestal zijn deze video’s redelijk statisch omdat in veel gevallen de ‘presentator’ ook de camera man/vrouw is waardoor het lastig is om de camera mee te laten bewegen met bepaalde handelingen. Met de SmartTripod kan de camera de presentator wel blijven volgen.

Robot videostatief SmartTripod

Wat is Robot videostatief SmartTripod

Kort door de bocht, Robot videostatief SmartTripod maakt gebruik van de robot, een statief met een dubbele baseplate, de ‘ogen’ van de Microsoft Kinect een Phidgets aansturing voor de servo motoren voor pan en tilt en SmartTripod software.

SmartTripod

De SmartTripod is gebouwd op de Parallax Eddie robot en Microsoft’s Robotics Developer Studio (RDS) de Parallax Eddie robot is een robot die dmv Microsoft Kinect en Robotics Developer Studio 4 in staat is zelf te bewegen, de SmartTripod is een extra toevoeging op de $1249 kostende Eddie robot.

Interface SmartTripod

Hoe werkt Robot videostatief SmartTripod

De afbeelding laat zien waar de SmartTripod zijn bewegingen op baseert, digital tracking markers op het lichaam worden gebruikt om de camera mee te laten bewegen met de presentator er zijn drie verschillende instellingen de ‘follow-‘ ‘dolly-” en ‘static mode’. In onderstaande video is uitgebreid te zien hoe de SmartTripod werkt en welke techniek er gebruikt is om dit statief mee te laten bewegen zonder extra cameraman/vrouw.

Kijk voor meer werk van Arthur Wait de uitvinder van Robot videostatief SmartTripod op zijn Google+ pagina.

Robot videostatief SmartTripod video

Geschreven door JeeeM

Maakt TV commercial en bedrijfsvideo's. Is naast DailyM.net actief voor Dutchcowboys, MobileCowboys en Stylecowboys. Werkt onder andere met Apple, Adobe, Autodesk, Canon en Samsung. Heeft grote interesse in techniek, audio, video, internet en social media.

- Maker van de Open Web Awards - Flickr Photo of the Year 2009
- Nederlandse winnaar Samsung Imagelogger 2013

1342 posts