Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

Kinetic Rain kunstwerk op luchthaven Singapore

Kinetic Rain kunstwerk op luchthaven Singapore (Changi Airport) is gemaakt door Jussi Ängeslevä (creative director) en Benjamin Maus (computational designer). Het Kinetic Rain kunstwerk is te zien in Terminal 1 en bestaat uit 608 regendruppels.

kunstwerk op luchthaven Singapore

Kinetic Rain kunstwerk op luchthaven Singapore

In de vertrekhal van Terminal 1 op de luchthaven Singapore is het Kinetic Rain kunstwerk te zien dat bestaat uit 608 koperen regendruppels die ieder een eigen motor hebben waarmee de positie van de regendruppels bepaald worden. De besturing van het kunstwerk is een combinatie van handmatige bediening die door speciaal geschreven software de posities van de druppels registreerde waarna de kinetische symfonie tot dit bijzonder kunstwerk in beweging kwam.

Terminal 1 Changi Airport

Making of video kunstwerk op luchthaven Singapore

Om duidelijk te maken hoe Kinetic Rain tot stand kwam, is er een making of video gemaakt waarbij de ontwikkeling
en de gedachte achter dit kunstwerk te zien valt.

Kijk voor meer informatie over het Kinetic Rain kunstwerk op changiairport.com

Geschreven door JeeeM

Maakt TV commercial en bedrijfsvideo's. Is naast DailyM.net actief voor Dutchcowboys, MobileCowboys en Stylecowboys. Werkt onder andere met Apple, Adobe, Autodesk, Canon en Samsung. Heeft grote interesse in techniek, audio, video, internet en social media.

- Maker van de Open Web Awards - Flickr Photo of the Year 2009
- Nederlandse winnaar Samsung Imagelogger 2013

1342 posts