Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

Introductie van de Sony NEX F3 camera

De Sony NEX F3 is middels een persbericht aangekondigd, de NEX F3 is de laatste telg in de NEX familie. De nieuwe compacte NEX F3 camera met 18-55mm lens is verkrijgbaar vanaf juni 2012 en kost 600,- euro

Sony NEX F3

Sony NEX F3

Ondanks zijn zakformaat biedt de NEX F3 hetzelfde compacte en spiegelloze design als de andere camera’s uit de α-familie met E-vatting. De Exmor APS HD CMOS-sensor met 16,1 effectieve megapixels is heel wat groter dan de sensoren die we terugvinden in de compacte instantcamera’s en vangt meer licht op, wat schitterende ruisarme foto’s en haarscherpe Full HD-videobeelden (50i/25p) oplevert. Net als bij de traditionele DSLR-camera’s kunnen snel mooie onscherpe effecten worden gecreëerd, zodat het subject scherp afsteekt tegen de wazige achtergrond.
Ook zelfportretten vormen geen probleem meer. Houd de camera gewoon op de juiste afstand en kantel het lcd-scherm 180 graden zodat men zichzelf duidelijk ziet. Druk vervolgens op de sluiterknop of laat de ‘Smile Shutter’-functie de foto automatisch nemen.
Dankzij de interessante ingebouwde flitser beschikt men voortaan ook over meer opties voor foto’s bij gedimd licht of binnenshuis. Met deze handige pop-up-flitser, die geïntroduceerd werd bij de bekroonde NEX 7, worden schitterende portretten en andere foto’s gerealiseerd zonder extra accessoires te hoeven meezeulen.

NEX F3 Sony

Sony NEX F3 voor onervaren fotografen

De Sony NEX F3 is het ideale toestel voor onervaren fotografen die toch moeiteloos kwaliteitsfoto’s willen afleveren. Auto Portrait Framing identificeert de positie van het model en past de achtergrond aan zodat men een schitterende portretcompositie in hoge resolutie krijgt.

Om in te zoomen op het subject, had men vroeger een krachtiger lens nodig. Voortaan worden close-ups van topkwaliteit gerealiseerd dankzij Clear Image Zoom, dat de effectieve vergroting van de lens verdubbelt. Dankzij de unieke ‘By Pixel Super Resolution’-technologie van Sony behouden foto’s hun detaillering, kleuren en texturen. Dit is een prima oplossing, zowel op reis als tijdens uw dagelijkse activiteit, om uw maximale brandpuntsafstand te vermeerderen zonder extra hardware te moeten meedragen.

Wanneer men net start met digitale fotografie, hoeft men met de Sony NEX F3 niet langer te gissen welke van de vele functies worden gekozen. De intelligente ‘Superior Auto’-modus herkent een groot aantal achtergronden en subjecten, zodat instellingen worden aangepast.

Andere aanpassingen zorgen ervoor dat de NEX F3 de obligate keuze is voor gebruikers van een compacte instantcamera die de lat wat hoger willen leggen. Bovendien ligt deze camera nu nog makkelijker in de hand dankzij zijn kwalitatieve handgreep.

Ook de levensduur van de batterij is aangepast: voortaan maakt kunnen tot 470 opnames met één enkele laadbeurt worden gemaakt. Een verbetering met circa 18 procent tegenover de NEX-C3. Het toestel is onderweg vlot opnieuw op te laden via USB.

Sony NEX F3 met 18-200 mm F3.5-6.3 telefotozoomlens

De ideale reispartner voor de NEX F3 is de nieuwe SEL18200LE E18-200 mm F3.5-6.3 OSS LE. Deze makkelijk mee te nemen lens biedt een krachtig 11x zoombereik en een schitterende resolutie. De nieuwe E-vattingslens, die kleiner en 12% lichter is dan de SEL18200, omvat de ‘Optical SteadyShot’-functie waarmee trillingseffecten zijn te compenseren. En met Direct Manual Focus wordt de scherpstelling precies aangepast voor de realisatie van perfecte creatieve beelden.

Met de extra zachte LCS-EMH draagtas is de camera met opgezette lens steeds binnen handbereik, terwijl de LCS-EJC3 draagtas totale bescherming biedt voor de camera en lens.

Sony NEX F3

Prijs en beschikbaarheid Sony NEX F3

De nieuwe compacte NEX F3 camera van Sony is verkrijgbaar in Europa vanaf juni 2012.
NEX F3 met 18-55lens kost 600,- euro en is beschikbaar vanaf juni.

Geschreven door redactie

DailyM.net is het Multimediaal Magazine is een bundeling van interesses van vader ferrie = differentieel en zoon JeeeM die van fotografie en video gaan tot muziek, kunst en het dagelijkse leven.

152 posts