Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

Een nieuwe serie van STEIM’s ElektroPiepenClub begint!

ElektroPiepenClub is een workshop waarin kinderen van 5 tot 12 jaar experimentele instrumenten bouwen.

Maak je eigen instrument:

  AKOESTISCH (leeftijd: 5+): colablikje-banjo’s, waterslangtrompetten en fluiten
  ELEKTRONISCH (leeftijd: 7+): audiolussen, terugkoppeling en stemmen
  DIGITAAL (leeftijd: 9+): 555 timer, grafiet en water

  DRIE ZONDAGEN OP EEN RIJ: 3/6 + 10/6 + 17/6 2012

  TIJD: akoestisch 10.30-11.30, elektronisch 12-13, digitaal 14-15

  KOSTEN: 29 euro voor 3 zondagen inclusief materiaal

  ADRES: STEIM, Utrechtsedwarsstraat 134, Amsterdam

  Aanmelden bij Kristina of STEIM
  020 622 86 90 / kristina[ AT ]steim[ PUNT ]nl

De club is opgesplitst in drie sessies, Akoestisch, Elektronisch en Digitaal

Akoestisch: we bouwen nieuwe en klassieke instrumenten van gerecycled en nieuw huishoudelijk materiaal. Waterslangtrompetten, colablikje-banjo’s en -sitar’s. Als de instrumenten klaar zijn stellen we een orkest samen om ermee samen te spelen. De akoestische sessies zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Elektronisch: instrumenten die op een of andere manier met elektriciteit werken. ‘Knock-bot’ drummers, draaitafels, piëzofluiten. Verbindingen worden gemaakt met koperdraad, paperclips en tape. Deze sessies zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Digitaal: in 3 tot 4 sessies bouwen we een kompleet digitaal instrument. Deelnemers wordt geleerd hoe ‘breadboards’ te gebruiken en hoe te solderen, en uiteindelijk wordt het produkt ingebouwd en wordt gedemonstreerd hoe het klinkt en hoe het moet worden bespeeld. De instrumenten zijn voornamelijk gebaseerd op het timer-IC 555, radio- en oscillatorcircuits. Deze club is geschikt voor kinderen en jonge mensen vanaf 9 jaar.

Alle sessies krijgen belangstelling vanuit verschillende leeftijden, de minimum leeftijden zijn slechts richtlijnen, gebaseerd op onze ervaring met de motoriek en veiligheid van de deelnemers. Als er vragen zijn: neem gerust kontakt op met Kristina voor meer informatie.

Geschreven door ferrie = differentieel

ferrie = differentieel is autodidact: artificial intelligence computer musician, composer, arranger, sound designer en Co-Host op DailyM.net - muziekproducties op Audio Log

3323 posts