Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

Light painting met bullet time. Een must see video

Light painting met bullet time is een waanzinnige video gemaakt door Tom Brandon en Richard Kendall.

Light painting met bullet time

Kendall en Brandon combineerde twee visuele effecten in een bijzonder video. Light painting is een foto effect waarbij in een donkere omgeving de maximale sluitertijd van de camera ingesteld wordt en er met lampjes bewegingen gemaakt kunnen worden, de lange sluitertijd en de bewegingen van het lampje zorgen voor het “schilderij”.
Bullet-time is een begrip dat is geïntroduceerd in de film The Matrix, en duidt een bijzondere wijze van slowmotion filmen aan, waarbij gebruik is gemaakt van tientallen camera’s die de actie vanuit lichtelijk verschillende hoeken rondom filmen. Het effect is, alsof de kijker kan rondlopen te midden van de handelingen, terwijl de tijd, en dus de overige bewegingen, zijn vertraagd of zijn stilgezet.
Door de fotocamera’s heel snel achter elkaar, één voor één een foto te laten nemen, wordt de beweging tot slow motion. Als alle fotocamera’s tegelijk een foto nemen, wordt de beweging stilgezet, terwijl de filmcamera zich om het stilgezette beeld heen beweegt.
Nadat bullet-time werd gebruikt in The Matrix, werd het effect al snel gekopieërd. Een goed voorbeeld is het computerspel Max Payne. De ontwerpers van Max Payne zeggen met het idee van bullet-time te zijn begonnen, terwijl Matrix-fanatici het begrip claimen. De waarheid zal in het midden liggen, omdat de film en het spel tegelijkertijd zijn geproduceerd.

Light painting met bullet time

Over Light painting met bullet time

Kendall over zijn Light painting met bullet time video.

After 3 months shooting on location with the bullet time rig around China, it’s great tobe back in the studio experimenting. Splice Boys: Tom Brandon, Richard Kendall and Crew

Kijk voor meer werk van Richard Kendall op richvisuals.com.au

Light painting met bullet time video

Geschreven door JeeeM

Maakt TV commercial en bedrijfsvideo's. Is naast DailyM.net actief voor Dutchcowboys, MobileCowboys en Stylecowboys. Werkt onder andere met Apple, Adobe, Autodesk, Canon en Samsung. Heeft grote interesse in techniek, audio, video, internet en social media.

- Maker van de Open Web Awards - Flickr Photo of the Year 2009
- Nederlandse winnaar Samsung Imagelogger 2013

1342 posts