Delen, , google plus, pinterest,

Druk af

Geplaatst in:

PowerShot G1 X

Canon introduceerde gisteren op de CES in Las Vegas de PowerShot G1 X. De PowerShot G1 X combineert EOS sensortechnologie met DIGIC 5 waarmee dit volgens volgens de fabrikant de mooiste compact camera is die Canon tot nu toe heeft geproduceerd.

De PowerShot G1 X is de eerste compact camera met een grote 14,3 Megapixel CMOS-sensor met een beeldverhouding van 4:3. De afmetingen van de sensor bedragen 18,7mm x 14mm en de sensor is daarmee net zo hoog als de APS-C sensoren in EOS DSLR modellen. Uitgevoerd met dezelfde pixelafmetingen en opbouw als de EOS 600D en een oppervlakte die circa 6,3 keer groter is dan de sensor in de gerenommeerde PowerShot G12, biedt deze compact camera DSLR beeldkwaliteit in een body die klein genoeg is om overal mee naar toe te nemen.

PowerShot G1 X met 4x zoomobjectief; Intelligent IS
Het compacte 28mm-groothoekobjectief met 4x optische zoom in de PowerShot G1 X maakt gebruik van nauwkeurige Canon technologie en geavanceerde kennis van objectieven voor heldere beelden met een hoge resolutie. Het Intelligent IS System selecteert uit 7 opties de optimale modus voor de Optical Image Stabilizer om onscherpe foto’s door camerabewegingen te verminderen.

PowerShot G1 X 7,5 cm (3,0 inch) variangle LCD-scherm; OVF
Het 920k-dots PureColor II VA LCD-scherm zorgt voor een heldere, gedetailleerde weergave van het onderwerp, waardoor je vanuit meerdere hoeken gemakkelijk opnamen kunt maken. Dankzij de metalen behuizing, een chassis van roestvrij staal en de optische zoeker kunnen fotografen met een gerust hart opnamen maken waarin hun eigen stijl tot uiting komt.

Uitstekende controle dankzij volledig handmatige bediening en RAW
Bepaal zelf met de knop voor speciale belichtingscompensatie of de knoppen aan de voor- en achterkant, het aanpassen van opname-instellingen zoals diafragma, sluitertijd en witbalans. Dankzij een groot aantal handmatige modi, 14-bits RAW-bestanden en de nabewerkingsoptie heb je volledige controle over het eindproduct.

Canon PowerShot G1 X zal medio februari leverbaar worden voor een adviesprijs van Euro 799.

Geschreven door redactie

DailyM.net is het Multimediaal Magazine is een bundeling van interesses van vader ferrie = differentieel en zoon JeeeM die van fotografie en video gaan tot muziek, kunst en het dagelijkse leven.

152 posts