Citroen DS – in de wolken

gisteren werden we door vrienden mee uit genomen voor een ‘tourtochtje’ in een gerestaureerde Citroen DS en als je dan zo’n uurtje onderweg bent dan voel je je letterlijk en figuurlijk met deze Citroen DS.
wel aardig is wat Wikipedia daarover zegt:

Over Citroen DS

De Citroën DS is een beroemd automodel van het Franse merk Citroen. In het Frans spreekt men de naam uit als “déesse”, wat godin betekent. Hiervan is ook de troetelnaam “godin van de weg” afgeleid. Andere bijnamen zijn Snoek en Strijkijzer (Vlaanderen, Nederland), Haifisch (Duits: haai), Tiburón (Spaans; eveneens), Squalo (Italië), Boca de Sapo (Portugees: kikkerbek) en Padde (Vlaanderen, Noorwegen)

ooit heb ik in een grijs verleden de variant ‘Familiale’ een paar maanden gehad

Foto’s Citroen DS

Citroen DS Break - Familiale - Fotograf: Sven Storbeck CC3
Citroen DS Break – Familiale – Fotograf: Sven Storbeck CC3

en dan nu de Citroën DS nog even in volle glorie:
DS de godin - by ferrie = differentieel CC3
DS de godin – by ferrie = differentieel CC3

Categorieën: Creative Commons,Leica

Tags: ,,,,,,,,

Reageren is niet meer mogelijk.

Translate »