DailyM Audio Log
Home Audio Compositie merel blijkt zanglijster in de lange versie The Opening XL

In dit Bericht

door een onverwachte wending tijdens de bewerking van de lange versie van

‘The Opening XL’

werd het muziekstuk uiteindelijk toch iets anders dan ik in gedachten had.
je kunt je voorstellen dat het maken van muziek niet alleen bestaat uit het rangschikken van de noten, er moet ook geluisterd worden en het liefst een beetje op volume zodat de details goed gehoord worden.

het is warm, de ramen en deuren staan open.
de vogels laten zich ook horen waaronder een merel, denk ik. die bemoeit zich met mijn muziek. komt steeds dichterbij tot de zanger in één van de bomen zit recht tegenover mijn huis. het valt me op dat sommige passages direct respons krijgen van buiten. dat brengt me op het idee de recorder even aan te zetten.

de opname heb ik verwerkt in ‘The opening XL’ het hele stuk, ruim 21 minuten, is een lange uitvoering van het oorspronkelijke stuk dat ruim 9 minuten lang is. en er is ook nog de korte versie.

maar toen vertelde Kirsten uit Friesland op facebook dat het geen merel maar een zanglijster is. luister maar [button size=”medium” color=”green” style=”none” new_window=”true” link=”http://audio.dailym.net/2012/06/the-opening-xl-duet-with-my-neigh-bird/”]The Opening XL[/button]
lengte ruim 21 minuten – koptelefoon of in-ear phones aanbevolen – neem er de tijd voor

foto: Song Thrush (Turdus philomelos) singing in tree by WikiPedia

Translate »